Logboek 2023


Yes! We zijn op kamp in Putten. Tijdens ons zomerkamp houden we het thuisfront graag op de hoogte van al onze verhalen en avonturen.
Iedere avond rond 22:30 (soms eerder soms later) kan je ons logboek hier teruglezen. Houd ook onze socials in de gaten.

Zaterdag 26-08-2023

Vandaag was super spannend, ook al begon het met regen in Wognum had iedereen veel zin om op kamp te gaan. Daarna stapten we in een megagrote bus richting Putten. Wat een drukte en wat waren we enthousiast! ๐ŸšŒ Zodra we bij het gebouw aankwamen, doken we met z’n allen in de kampvuurkuil โ€“ een gekke ronde plek โ€“ om daar de regels te bespreken.

Jayden licht ze nog even toe:

  • Regel 1: De leiding heeft altijd gelijk (ook al kunnen ze soms gek doen).
  • Regel 2: Als de leiding het mis heeft, zie je Regel 1!
  • Regel 3: We behandelen anderen zoals we zelf behandeld willen worden โ€“ lekker aardig dus.
  • Regel 4: Spullen gebruiken waarvoor ze zijn, check!
  • Regel 5: Sssst… stil zijn als de leiding praat.
  • Regel 6: Blijf op het terrein, niet stiekem wegglippen!
  • Regel 7: Eten en drinken doen we in de zaal, niet knoeien!

Daarna vulden we onze buikjes met lekkere broodjes knakworst en begonnen we onze slaapplekjes in te richten. Maar hรฉ, toen kwamen opeens drie nonnen tevoorschijn. Die deden mega geheimzinnig en vertelden dat we moesten oppassen voor een gekke priester. Hij zou tevoorschijn kunnen komen! Om hem te verslaan, moesten we een speciaal drankje maken. En raad eens? Ze zaten ‘opgesloten’ in het clubhuis. Echt cool, toch? ๐Ÿ•๏ธ

En toen… sporttijd! We deden allemaal te gekke spellen en hadden super veel plezier. Daarna vulden we onze buikjes met knakworstjes en soep. Daarbij hadden we tomaatjes, stokbrood en komkommer. Iedereen had lekker gegeten! Nu zijn we reuzebenieuwd naar wat we morgen gaan beleven. Tot snel!

Liefs, De Clowntjes โ€“ Florentijn, Jayden, Liv, Emeli, Charlie, Wout, Jade en Mirthe ๐Ÿคกโค๏ธ

Zondag 27-08-2023

Hoihoi!

We hebben een nachtje doorgebracht, maar slapen? Niet zo veel gedaan eigenlijk! ๐Ÿ˜ด Groep 7 en 8 hadden op dag 1 al de dropping. En raad eens? We hebben stiekem behoorlijk wat snoepjes gesnaaid. Shh, niet doorvertellen! ๐Ÿฌ๐Ÿญ

De ochtend begon met een geweldige wekker: superveel muziek! Daarna schoven we aan voor het ontbijt met allerlei lekker beleg. En raad eens wie zijn geheugen was vergeten? Luc, een van de leiders! ๐Ÿ˜„ We zijn het bos ingedoken om zijn verloren spulletjes te zoeken en zijn geheugen weer tevoorschijn te toveren. En ja hoor, missie geslaagd! Toen was het knutseltijd: we hebben te gekke kaarten gemaakt en zelfs een handje geknutseld. Daarna hadden we vrije tijd om lekker te chillen. Oh, en we hebben natuurlijk geluncht tussendoor! ๐Ÿฅช๐ŸŽ

Na die heerlijke lunch was het tijd voor een te gek spel. We hadden waterpistooltjes met verf en mochten elkaar beschilderen. Wat een geklieder, maar het was zo leuk! Trouwens, wie er gewonnen heeft? Geen idee eigenlijk, maar dat maakte de pret nog groter. Na het spel zijn we bij het kampvuurkuil gaan zitten en hebben we een liedje gezongen, en limonade gedronken natuurlijk. Daarna was het tijd voor nog een spel: we moesten handelen met muntjes. Een soort ruilspelletje dus. En toen? Hup, meteen door naar het avondeten. We smulden van sperziebonen met aardappels, balletjes in satรฉsaus en jus. Als toetje was er fruit, mmm! ๐Ÿฝ๏ธ๐Ÿ‡

En nu? Nu zijn we druk met corvee, en we hebben nog geen idee wat de avond voor ons in petto heeft. Maar een deel van ons groepje gaat in ieder geval op tijd naar bed. Trusten!

Doei doei!

De acrobaten,
Liz, Siem, Lucas, Obi, Amber, Jasmijn, Justin, Nila, Chloรฉ, Yvette, Marloes en Madelon ๐Ÿคธโ€โ™€๏ธ๐ŸŽ‰

Maandag 28-08-2023

De dag begon vandaag rustig, zo rond 9:00 uur. Sommigen waren meteen wakker en klaar voor actie, maar anderen hadden een beetje moeite om uit hun warme bedjes te komen. ๐Ÿ˜ด

Hierna gingen wij lekker ontbijten, met broodjes of Yoghurt. Ook hadden wij een heerlijke kopje thee. โ˜•

Daarna was het tijd om in de bus te springen en naar Koningin Juliatoren te gaan. Gelukkig was het niet zo’n lange rit (30 minuutjes), dus we waren er zo. Eenmaal daar hebben we ons he-le-maal uitgeleefd in allemaal te gekke attracties. Het weer zat gelukkig mee en het zonnetje bracht een lach op ons gezicht. Voor we het wisten, was het alweer tijd om terug te gaan naar ons kampgebouw. Maar niet voordat we nog even een toffe groepsfoto hebben gemaakt.

Tja, en na al dat plezier hadden we onze kamers een beetje overhoop gehaald, dus was het tijd bij terugkomst tijd om op te ruimen. Klusje geklaard, en daarna gingen we aan de slag met een spelletje naambal. Ondertussen konden we onze snoepvoorraad weer flink aanvullen bij de snoepkraam.

En dan, als kers op de taart, hadden we een verrukkelijke e pasta pesto als avondeten, gemaakt door de beste kookploeg ooit. ๐Ÿ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿณ

De Waarzegsters ๐ŸŒŸ๐Ÿ”ฎ


Lindy, Jordi, Abigail, Alina, Lorenza, Randy, Rinde, Bibi, Demi en Bart

Dinsdag 28-08-2023

Hoi hoi!

Vandaag nemen de Mimespelers jullie mee op een avontuurlijke tocht door onze dag. Vanochtend werden we wakker geschud door de leiding die een feestje bouwde met muziek van onder andere Jan Smit, Sta op, Sta op!. ๐ŸŽถ Daarna smikkelden we van ons ontbijtje en stortten we ons op een creatief knutselproject: een te gekke knikkerbaan bouwen! En voor de kleintjes was er zelfs kleiplezier.

Middenin onze lunch dook plotseling een verwarde monnik op, en dat was best even schrikken! Maar no worries, dat hoorde allemaal bij het thema van het kamp. En om onze zenuwen te kalmeren, kwamen er een heleboel lieve kaartjes via de post. Een berg aan hartverwarmende berichtjes. En raad eens? Ook de leiding kreeg wat kaartjes! Super lief, bedankt!

‘s Middags was het tijd om lekker vies te worden op de stormbaan. Zelfs de nieuwe leiding ontkwam er niet aan! En geloof het of niet, na maar liefst 16 jaar nam zelfs Rob de uitdaging aan om over die stormbaan te racen.

En toen… avondeten! Onze buikjes vulden zich met heerlijke wraps vol met allerlei lekkere groentes, gemaakt door de fantastische kookploeg. ๐ŸŒฏ๐Ÿ…

En nu? Nu gaan we voor nog een avond vol gezelligheid en plezier.

Heel veel liefs,

De Mimespelers

Myka, Elaine, Dieuwertje, Reilly, Jazz-lynn, Hessel, Keira en natuurlijk ook de leiding Tom, Isa & Inge ๐ŸŒŸ๐ŸŽ‰

Woensdag 29-08-2023

Dag 5

De ochtend begon wat rommelig door de regen die pas eindigde gelukkig rond een uur of 11:00 anders zouden we niet naar de stad Putten gaan maar bij het kampterrein blijven en bingo spelen. Uiteindelijk stapten we dus op onze fietsen en na 20 minuten waren we er. Het was een mooie route door een bosrijk gebied. Vaak doen we een vossenjacht waarbij de leiding dan de vossen zijn. Maar nu had de leiding wat anders bedacht. Namelijk crazy 88! Hierbij krijg je 88 opdrachten die je in groepjes met leiding probeert te voltooien. Er waren opdrachten zoals ga met een gele auto op de foto maar ook kleed een standbeeld aan en maak een foto. Veel groepjes deden enthousiast mee.

Bij terugkomst verrasten Cris Meester en Nick Veeken (beide leiding geweest) ons met een klein bezoekje.

En wederom net als vorig jaar team Remy Jansen voor ons klaar om een heerlijke bbq voor ons te verzorgen. Nogmaals bedankt Remy! Het was super!

Na de bbq was er geen tijd meer voor corvee omdat de bonte avond met het thema circus moest worden klaargezet in de slaaptent van de leiding (door de regen). Vandaar dat het logboek dus ook niet was geschreven. Uiteindelijk stond er een heuse circustent met vele mooie versieringen en kon de avond beginnen.
Iedereen zag er prachtig uit, niet alleen door de outfits maar ook door de vele schmink op de gezichten. Nieuw dit jaar was dat kinderen eerst vrij mochten rondlopen rond het podium om bijvoorbeeld een goochelaars act te bewonderen of een bezoekje bij de waarzegster. Daarnaast ook nog een aantal kleine spelletjes zoals blikken gooien. Daarna was het tijd voor de acts. Altijd gezellig en een waar feestje. Op het einde hebben sommige nog een traantje weg gepinkt bij het afscheidslied van de leiding en daarna waren er nog woordjes van Rob, Nick, Madelon en Marloes. Deze toppers gaan namelijk stoppen met leiding geven. En vooral voor Rob is dat bijzonder aangezien hij 16 (!) jaar als leiding belangrijk is geweest voor de vereniging.

En zo eindigde dag 5 van ons zomerkamp.

Groetjes van de leiding.

Donderdag 30-08-2023

Dag 6.

Alweer de laatste dag! De leiding stond extra vroeg op om alvast een hoop te kunnen opruimen. Zo moesten de slaap- en vergadertent worden opgeruimd en werd de keuken grondig aangepakt. Rond een uur of 9:00 werden de kinderen wakker gemaakt en mochten ze gelijk hun spullen opruimen. Altijd een puzzel om je slaapzak weer in de hoes te krijgen. Gelukkig heeft de leiding inmiddels een hoop ervaring. Langzamerhand toen iedereen klaar was en het weer droog werd was het tijd voor het laatste spel op kamp. Het spel zonder materialen. Dit spel wordt altijd georganiseerd door de leiding die voor het eerst mee is. Wat opvallend was was dat de leiding toch wat materialen nodig was namelijk speelkaarten voor levend Stratego. De kinderen mochten zelf kiezen of meedoen met levend Stratego of kleine spelletjes als annemaria koekoek.
De andere leiding had nu alle ruimte om de zalen te vegen, dwijlen en weer helemaal in orde te maken en om de vrachtwagen zo goed als in te laden.

Rond 11:30 was het tijd om naar het zwembad gegaan. Na een kwartiertje fietsen kon iedereen een heerlijke duik nemen. Het zwembad was erg leuk door een grote wildwaterbaan waar je halverwege verschillende routes kon kiezen. En er was ook een andere glijbaan die aardig snel was en een hoop lichtjes had.

Na het zwemmen stond de bus alweer klaar om ons terug naar Wognum te rijden. Bijna iedereen heeft geslapen in de bus we waren denk ik te fanatiek met de wildwaterbaan.

Bij terugkomst stonden al een hoop ouders/verzorgers en leiding die al eerder naar Wognum waren vertrokken ons op te wachten. Nog even een afsluitwoordje, kamplied en kampdans en nog een speciaal woordje voor Rob (die dus stopt na 16 jaar leiding). De kampfoto werd nog uitgedeeld en daarna was het kamp toch echt voorbij.

Dit jaar was het een vrij nat kamp vooral die eerste 2 dagen. Het was dan soms een uitdaging om snel te kunnen schakelen. Ook omdat het gebouw zelf niet veel extra ruimte heeft. Toch is het allemaal goed gekomen.

ย 

Einde

Hiermee is dit logboek aan het einde gekomen.

We willen alle kinderen bedanken voor het super leuke kamp. Ook VSDV voor het transport en team Jarero voor de BBQ. En het was weer super fijn dat ouders en oud leiding ons hebben geholpen met het uitladen van de vrachtwagen. Zo was een groot deel bij aankomst van de bus al gedaan. Bedankt allemaal!

We kijken alweer uit naar volgend jaar en we zien jullie graag terug tijdens onze ‘normale” draaiavonden.

Groetjes!

De leiding.

Mark, Rob, Rens, Bart,ย Bas,ย Britny, Demi, Dionne, Dylan (Wim), Elana, Inge, Isa, Joeri,ย Luc,ย Keyon, Madelon, Marloes, Nick, Robyn, Senna, Siem, Tanja, Tom, Yoran en Yvette