Minikamp

Minikamp 2024

6 en 7 april

Het minikamp is een geweldig weekendje voor de allerjongste kinderen van Forever Young.

We hebben gemerkt dat de stap naar het Zomerkamp voor de jongste kinderen best groot is.
Op deze manier willen we de kinderen een tof weekendje weg geven en meteen een beetje laten wennen aan een kamp.

Het minikamp is 2 dagen en 1 nacht waarin we verschillende spelletjes doen en ‘s avonds kampvuur en liedjes zingen zoals een echt kamp beaamt.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Helaas, nee. Dit leidt vaak tot verwarring bij andere kinderen, omdat zij zich afvragen waarom het betreffende kind vertrekt terwijl zijzelf blijven. Wij hebben te allen tijde toegang tot contactgegevens, mochten deze om welke reden dan ook nodig zijn.

Geen zorgen, onze leiding heeft veel ervaring. Sommige leiding werkt zelf in de zorg. Er is altijd 1 a 2  leiding die medicatie e.d. scherp in de gaten houdt.

We merken steeds vaker dat ouders ons bellen en of appen tijdens het weekend. We verzoeken iedereen vriendelijk om dat niet te doen. We plaatsen vaak leuke foto’s op sociale media (Zie vraag hieronder) om iedereen op de hoogte te houden.

Ja, wel houden we zoveel mogelijk rekening met ouders/verzorgers die dit liever niet willen.

De afgelopen jaren zijn we altijd naar het Streekbos in Bovenkarspel gegaan. Dit was zeer succesvol, maar het bleek organisatorisch gezien een uitdaging. In het Streekbos moesten we zelf tenten opzetten, extra sanitaire voorzieningen, water en stroom regelen. Door de groei van Forever Young in het aantal leden hebben we besloten om nu net als vorig jaar opnieuw te kiezen voor een gebouw.

We vinden het juist leuk om het weekend niet steeds op dezelfde locatie te organiseren. Op deze manier blijft het ook interessant en leuk voor de kinderen van groep 4 die vorig jaar ook mee waren.

De kinderen slapen in een scouting gebouw dat wij voor het weekend hebben gehuurd.

Het programma zal niet veel verschillen van een normale draaiavond. Dit betekent dat we veel leuke (ren)spellen zullen spelen, en natuurlijk staat er ook een knutselactiviteit op het programma. ‘s Avonds zullen we een veilig kampvuur maken, indien toegestaan. Vaak plannen we ook uitstapjes, zoals bijvoorbeeld naar een blotevoetenpad.

We hebben gemerkt dat de stap naar het Zomerkamp voor de jongste kinderen best groot is.
Op deze manier willen we de kinderen een tof weekendje weg geven en meteen een beetje laten wennen aan een kamp.
Kinderen uit andere groepen mogen dan ook helaas niet mee, die verwijzen we graag door naar ons Zomerkamp.

Leiding die de kinderen al kennen van de groepsavonden(gr3&4) gaan zoveel mogelijk mee. Daarnaast gaat er meer leiding mee op basis van het aantal inschrijvingen.

Net als voorgaande jaren brengen en halen ouders/verzorgers zelf hun kind. Dit vinden de kinderen prettig. Vaak worden kinderen samen gebracht en opgehaald.

Voor overige vragen kunt u Britny de Wit mailen.
Via britny.de.wit@foreveryoungwognum.nl