Logboek 2022

Iedere dag een nieuw hoofdstuk vol met belevenissen!

Laatste update 24-08-2022 – 01:34 uur.

Hoi allemaal!

Zomerkamp is begonnen, op dit moment zitten we in een prachtig kampgebouw midden in het groot bos. 
Het eerste logboek is altijd het kortst doordat het laatste stuk logboek van iedere dag na het eten wordt geschreven.

Veel leesplezier!

Zaterdag 20-08-2022

Logboek zaterdag 20 augustus 2022

Om kwart voor elf moesten alle kinderen verzamelen, toen
stapte we rond elf uur de bus in om vervolgens te vertrekken en uitgezwaaid te
worden door de ouders. Rond 13:00 kwamen we aan in Lunteren en hebben we als
eerst onze fietsen geparkeerd en onze spullen gepakt. We verblijven in een
groot scouting gebouw behalve de meiden van de eerste en tweede klas, die
slapen in een tent. Toen iedereen klaar was met de spullen op hun plek leggen
gingen we allemaal gezellig een broodje eten. Daarna hadden we een sportmiddag
met vijf verschillende spellen: blind volleybal, levend boter, kaas en eieren,
water in een bekertje met gaatjes verplaatsen op een water mat, sponsen gooien
en een woorden spel. Daarna hadden we een tijdje om gewoon te chillen. Als
avond eten aten we soep met een broodje worst met saus. Daarna gingen we
afwassen en is iedereen begonnen met hun corvee opdracht. Groetjes groepje
Jasmine met Sepp, Emma, Jill, Charlie, Evi, Elaine, Sil, Tanja en Bas.

Zondag 21-08-2022

Gister na de corvee hebben we het dierengeluiden spel gedaan. Bij dit spel waren 10 leiding in het bos verstopt. De leiding maakte dierengeluiden en wij moesten ze zien te vinden. Na dit spel zijn we nog een klein rondje gaan lopen. Tijdens de wandeling kwamen een leegstaand hutje tegen met daarin een groot prikbord. Op dit prikbord stonden allemaal rode lijnen, ons kampgebouw en een kruis door het Forever Young logo. Het lijkt wel alsof iemand plannen heeft voor ons clubgebouw.

DE VOLGENDE DAG
Het was voor sommige een kort nachtje in kamphuis het houten hes. Veel vonden het zo gezellig en bleven maar wakker, ook al probeerde de leiding het stil te krijgen. ‘S ochtends was een groot deel van de kinderen al wakker. Dit was al rond 06:00 ’s ochtends. Natuurlijk een heel lekker ontbijt gehad. En daarna werd het moordspel uitgelegd. (onderling spel met kaartjes wat een hele kamp door gaat). Dit zijn kaartjes waarbij je iemand die op je kaartje staat met een voorwerp dat ook op het kaartje staat af te tikken. Het lastige is dat niemand dit mag zien anders telt het niet. We hebben in de ochtend ook kaarten gemaakt voor onze familie. Deze gaan vandaag op de post Tijdens het kaarten maken kwamen 2 mannen van het leger langs om te vertellen dat ze opzoek zijn naar “De Bende van Ellende” deze groep schijnt het ons clubgebouw over te willen nemen. Als we iets weten of zien moeten we ze bellen. Rond 12 uur lunchen en daarna het inbraakspel in twee aparte groepen. Dit was voor alle kinderen een positieve ervaring. Het kamplied & kampdans kunnen we nu een stuk beter maar we oefenen nog even door. Daarna rond 4 uur ’s middags het kleurenspel gedaan met allemaal verf. Er werd veel op kleding gekliederd en op gezichten geschilderd. Toen nog even vrij spelen en daarna een ontzettend lekker avondmaal van onze kookploeg. De nasi was heerlijk maar wel een beetje pittig. De kroepoek was enorm gewild. En aan het einde van deze dag maakte we dit logboek. P.s. Remco & Robyn zijn fantastische leiding.

Groetjes van Corveegroep de Sultan uit Lunteren
Remco, Robyn, Joy-Ann, Alysha, Carmen, Raynor, Meyla

Maandag 22-08-2022

Gisteravond kwamen we door een grappig verzonnen verhaal van de leiding erachter doordat we een potje cluedo gingen spelen en daarmee een puzzel konden oplossen.

Na dit spel gingen we een filmpje kijken van oud-leiding die ons veel plezier wenste op zomerkamp, hierna keken we naar de aftermovie van het zomerkamp 2021. Tijdens het kijken van het filmpje werd het onderbroken en werden we gehackt. We zagen ineens de leiders van de bende van ellende in beeld. Die vertelden ons dat we wegmoesten anders zouden de consequenties niet zo goed zijn. Na het kijken van het filmpje gingen we chocolademelk drinken in de kampvuurkuil. De oudste meiden dachten dat we daarna op dropping moesten, we hadden alles al klaar gelegd maar uiteindelijk bleek dit niet zo te zijn.

Vanmorgen werden we lekker laat wakker, we waren moe van de eerste nacht want toen hebben flink lopen keten. Na het ontbijt gingen we afwassen om vervolgens te beginnen met het knutselen van vliegers en de jongste groepen gingen kleien. Na de lunch gingen we op de fiets naar een trampoline park in Ede. Het was een behoorlijk eind fietsen, gelukkig was het niet zo warm.

In het trampolinepark van Boaz de YouTuber mochten we een paar uur springen, er waren ook glijbanen en een spin die ronddraaide waar je snel overheen moest springen. Het was er wel erg warm. Hierna gingen we terug naar het kampgebouw waar de leiding een snoepkraam had opgetuigd. Hier mochten we snoep kopen en de tassen zitten nu weer lekker vol.

We hebben net heerlijke wraps gegeten waarbij Jordi een heel lekker toetje kreeg en sluiten hiermee het logboek af, tot snel!

Groeten team Jafar

Corveegroep Jafar. Leden: Eva, Lara, Jordi, Dante, Zjee, Mirthe, Phoebe en Jade. Leiding Rens & Siem

Dinsdag 23-08-2022

Gisteren hadden we een spelshow. Marit hoorde wat in de bosjes en stuurde drie sterke mannen (Siem, Mark, Bas), want met de boeven vinden we het erg spannend .Ze kwamen terug met één van de drie boeven van de bende van ellende. Dylan heeft samen met hen de boef naar het leger gebracht. De boef stribbelde erg tegen, dus het ging erg moeizaam, maar het is gelukt!

Hierna zijn we verder gegaan met de spelshow. We waren best wel moe, maar het was wel heel leuk. Er waren verschillende onderdelen, zoals iglo’s bouwen van suikerklontjes en toen gingen heel veel kinderen suikerklontjes eten.

Na de spelshow gingen we naar bed. Na een tijdje werden de oudste kinderen (groep 7 t/m 2e klas) wakker gemaakt om op dropping te gaan. Ze werden verdeeld in verschillende groepjes en werden geblinddoekt weggebracht. Samen met een paar leiding probeerde ze de weg terug te vinden naar het kampgebouw. Het laatste groepje heel laat terug! Een groepje heeft onderweg kippen gevonden. Ook was er een groepje dat een bezoek bracht aan een camping. Toen iedereen uiteindelijk weer in bed lag, hebben ze tot 9.00 kunnen slapen. Ze zeggen dat ze niet moe zij, maar…

Na het ontbijt heeft iedereen zich klaargemaakt voor de opstacel run. Eerst gingen de kinderen van groep 3 tm 6, daarna de groepen 7, 8 en 1e 2e klas. We waren allemaal vies, maar daarna gingen we afspoelen en lekker zwemmen in het bosbad. Dat is een natuurzwembad. Daarna hebben we opgeruimd en lekker pasta pesto gegeten. In de avond zijn we op greppeltocht geweest door de bossen lopen en hopen dat je niet gespot wordt. Iedereen een andere tacktiek. Uiteindelijk had iedereen het antwoord goed. Maar er was een plottwist Robin was ontvoert door de bende van ellende. 

Groetjes van de corvee groep Abu

Fabiënne, Julia, Alina, Britt. Michael, Hessel, Donna en leiding Nikita en Anouk

Woensdag 24-08-2022

Zoals elke ochtend op kamp, werden we vroeg wakker gemaakt door de leiding (met keiharde muziek natuurlijk)!

 

Na het ontbijt en de corvee, was het tijd voor het eerste spel. Ondanks dat het al best warm was, gingen we lekker sportief aan de slag. In zes groepen streden we tegen elkaar met voetbal, handbal en namenbal.

Na het spel was het tijd om ons klaar te maken om naar de stad te gaan. Het was niet zo ver fietsen, maar wij vonden het stiekem best lang duren. Eenmaal aangekomen in de stad, was het eerst even tijd om onze lupa’s te nuttigen. De meiden van de eerste en tweede klas hadden het stadsspel in elkaaar gezet. We moesten langs de posten (verkleede leiding, in verschillende kleuren), en overal was er een spel waarmee we een letter konden verdienen. Met deze letters konden we dan een woord maken. Dit ging echter niet zomaar, want er waren twee tikkers die onze letters weer afpakten.

Uiteindelijk was het toch gelukt om de oplossing te vinden: BRUILOFT

Een van de bendeleiders kwam het feest verstoren, omdat hij een bank had overvallen. Gelukkig hebben de sterkste leiding de bendeleider weten te vangen! Dit was de laatste bendeleider, dus nu zullen we geen last meer van ze hebben.

Na een lekker ijsje, wat gezellige liedjes en een groepsfoto, was het tijd om weer op de fiets terug naar het kampterrein te gaan. Op het kampterrein hadden we genoeg tijd om voor te bereiden voor de bonte avond (en snoepjes te eten!).

Het avondeten was extra speciaal, omdat er mensen kwamen om voor ons te barbequen. We hebben heel gezellig met z’n alle aan tafel gezeten. De verassing op het eind van de barbecue was een WATERijsje, we schrokken ons wild toen ze ineens iedereen nat maakten met waterpistolen.

 

En nu is het dan echt tijd voor de bonte avond!!!!! 

Donderdag 25-08-2022

De laatste dag, wordt altijd traditioneel door de leiding geschreven. De bonte avond had iets magisch dit jaar, door de versiering en verlichting leek het echt net of we echt een 1000 en 1 nacht hadden, omdat het weer zo aangenaam was hebben we ook de bonte avond in de buitenlucht gehouden! Er waren verschillende optredens zoals een dancebattle, een trouwerij en natuurlijk het afscheidslied geschreven door de leiding.

DE VOLGENDE DAG

Dit jaar stond de leiding al om 07:00 op zodat we voor de voorspelde hitte al een hoop konden opruimen. Alles van de bonteavond (decor, verlichting) moest bijvoorbeeld nog worden opgeruimd en de grote leiding “slaap” tent die we naast het gebouw hadden gezet moest natuurlijk ook weer weg. Daarna was het tijd om de kinderen wakker te maken. Het inpakken van de spullen ging weer vlotjes maar sommige kinderen hadden wel moeite om alles weer netjes ingepakt te krijgen, maar hey daar heb je leiding voor ;). Terwijl de leiding nog de laatste spullen in de vrachtwagen aan inladen waren gingen de kinderen het spel zonder materialen spelen (denk aan diverse tik en ren spelletjes) Na dit spel was het dan tijd om het kampterrein te verlaten en om met de auto’s naar het zwembad te gaan. Het zwembad was dit jaar op loopafstand en zo konden we snel een duik nemen. Na een frisse duik in het zwembad was het tijd om in de bus te stappen. Die stond helaas op de verkeerde afgesproken plek ons te op te wachten, dat was even balen en hierdoor waren we een stuk later in terug in Wognum. In de bus hadden we verwacht dat de meeste kinderen even de oogjes dicht zouden doen, echter was iedereen nog klaar wakker en werd er volop meegezongen.

Eenmaal aangekomen in Wognum stonden alle ouders de bus al op te wachten.

Nog even een afsluitwoordje, het kamplied en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Natuurlijk met een mooie groepsfoto vanuit Lunteren.

Dit jaar was het kamp een geheel droog kamp. Door de aanhoudende droogte konden we dit jaar helaas geen kampvuur doen. Toch heeft de leiding met wat kerstversiering en crepepapier een soort kampvuur weten te maken dat was zeker geslaagd! En dit jaar zijn we voor het eerst zelfs 2x naar het zwembad gegaan en dat was achteraf een top idee.

Tot slot willen wij jullie allemaal bedanken voor weer een geweldig kamp. We hopen dat iedereen (ook thuis via het logboek) heeft genoten. Natuurlijk hebben we ook een traantje weg gepinkt om de oudste meiden die voor het laatst mee mochten op Zomerkamp en eigenlijk ook afscheid namen van Forever Young. Daarnaast hebben we ook afscheid genomen 2 leiding: Marit en Nikita. Zij hebben aangegeven te gaan stoppen bij Forever Young. Natuurlijk gaat de leiding dit nog een keer gezamelijk afsluiten maar dit was voor hun de laatste keer als leiding.


Ter

Extra stukje meiden tweede klas

Hoi Hoi, hier spreken de meiden van de tweede klas. 

We wilden nog een klein stukje schrijven over onze ervaring met zomerkamp en forever young. Dit was onze laatste keer, we hebben onze ogen eruit gehuild.  De eerste nacht was echt fantastisch. De nachten waren erg gezellig, maar soms ook zwaar. We keten heel de nacht en de leiding houdt voor ons de wacht. Meestal met een snoepje tussendoor om ze om te kopen waardoor we wakker mochten blijven. 

De eerste dag hadden we bom vol energie. Eerst alles uitpakken, daarna kwamen we erachter dat wij in een tent moesten gaan slapen. Meteen de tent opgezet en onze spullen er in gezet. De tent zat vol, waardoor de leidingen werden bang gemaakt door een hoofd die uit de tent stak de volgende ochtend. Later hebben we gelukkig een beetje alle bedden verschoven. 
De tweede dag was iedereen een klein beetje moe. Sommige hadden de nacht doorgehaald. Nog wel actief met de spellen.  Een van de meiden (Anna) is wel fout gevallen bij een spel en heeft nu een gebroken enkel. We zijn heel blij dat ze is gebleven, want het is nog super gezellig. 
De derde dag gingen we naar het trampolinepark. We gingen op de fiets, soms was dat wel nog een uitdaging met de kleine kinderen. Emma heeft bijna drie keer haar nek gebroken. De rest heeft nog een beetje last van haar rug. Over het algemeen was het wel erg leuk. In de tweede nacht was iedereen helemaal voorbereid op dropping, maar die was de derde nacht. Iedereen was veilig terug, maar iedereen had andere ervaringen. Sommige meiden wisten in een keer de weg terug, maar gingen de verkeerde kant op voor de gezelligheid. De andere meiden liepen uiteindelijk anderhalfuur in de woestijn (overal zand). Geen zorgen we zijn weer terug. Ook zijn we iedereen met een gebroken poot niet vergeten, die zat gezellig in de leidingen tent. 
In de avond gingen we spelshow doen. Nog een mededeling speciaal van Emma: ‘Ik heb 68 squads gedaan in een minuut, super veel last van mijn bovenbenen.’
De vierde dag was iedereren heel moe van dropping (behalve groep 3 t/m 6). Om nog even lekker een opfrisser te krijgen gingen we de mud run doen. Yeej, iedereen had daar echt super veel zin in. We werden best vies, maar dat maakte niet uit als je oude kleren aan had (dat geld niet voor iedereen, sorry ouders). Om lekker af te spoelen gingen we naar het zwembad. Was een paar minuutjes lopen. Dat is bijzonder als je midden in de bossen zit. Het water was erg koud, maar zonnen en jongens kijken kan altijd. In de avond hebben we greppeltocht gelopen, dat was echt fantastisch. Allemaal op een rijtje lopen hand in hand. Een licht van een zaklamp en iedereen stopte met lopen. Als een soort James Bond door de bossen gelopen. 
De vijfde dag is het lontje al korter bij iedereen. Begonnen met drie spellen om weer een beetje energie te krijgen. In de avond afsluiten met bontenavond. Veel optredens gehad: trouwerij van Joeri en Madelon, date show, zang acts alles en nog was super leuk om naar te kijken! Nog een paar tranen gestroomd (sommige baden). 

We willen jullie allemaal bedanken voor de super gezellige dagen(jaren). De een al zes jaar mee en de ander een, maar we hebben allemaal echt een hele leuk tijd gehad. Met nieuwe vrienden maken, spellen spelen en laat opblijven. We gaan jullie missen. Jullie blijven voor altijd in ons hart. Tot over drie jaar als leiding! 

Bedankt!

Groetjes de lieve schatten: Jill, Emma, Joy, Laura, Anna, Mika, Fabiënne, Eva, Elin, Lara, Kyara en Julia