Logboek 2021

Dag 1, 14-08-2021

Vandaag was het dan eindelijk zo ver, zomerkamp 2021!
Een nieuwe locatie voor ons en voor de leiding.

Om kwart voor 11 ‘s ochtends gingen we verzamelen bij Pius, om 11 uur vertrok de bus en het was erg gezellig. Wel kwamen we vrij laat aan door file :(.  Na de busrit pakte iedereen hun spullen uit. en terwijl we daarmee bezig waren kwamen er 2 mensen die opzoek waren naar een kasteel. Die mensen hadden ook nog cijfers op hun handen, een 8 en een 1. Toen iedereen klaar was hadden we een broodje gegeten en werd het moordspel uitgelegd. Dit is een spel wat het hele kamp wordt gespeeld.

 Daarna gingen we een boeken spel spelen, dit is een soort levend stratego waarbij je ook boeken kunt veroveren. Team rood had gewonnen maar team geel vond een speciaal boek met daarin stroopwafels. Een klein tijdje later gingen we weer ander spel doen, het heette Foyopoly en het is een soort van Monopoly. Je kon bij verschillende leiding een straat kopen, verder moest je opdrachtjes doen en soms een boete betalen als de straat al verkocht was.

Vervolgens gingen we soep en broodjes knakworst eten.

Nu gaan we de avond in, en gaan we zo nog levend Cluedo spelen en een wandeling maken. 

Groetjes van de zeepaardjes,

Emma, Joy, Jade, Robin, Mark, Dante, Tjitske (en de allerleukste leidingen (Anouk, Tanja en Jolijn natuurlijk))

Dag 2, 15-08-2021

Gisteravond hebben we dus levend cluedo gedaan. De bedoeling was om erachter te komen wie de dader was, de locatie enzovoorts. Daarna nog een wandeling gemaakt en kwamen we een vreemde professor tegen met een tijdmachine. Hij was druk bezig met zijn tijdmachine en was de hele tijd aan het mompelen.

Vanmorgen zijn we wakker geschreeuwd om 8:30 door Rob en Tom voor het ontbijt. 
Daarna de afwas gedaan en dan kaarten maken voor onze ouders/geliefden.

We hebben ook nog de kampdans gedaan en het kamplied. En opnieuw kwam de professor langs. Hij vroeg maakte nog eens duidelijk wat hij aan het doen was en dat we niet lastig mochten vallen.

Terwijl wij kaarten aan het maken waren hebben een aantal leiding de stormbaan opgezet waar wij vervolgens overheen gingen.

Tijdens de stormbaan hadden we de groep in  2 groepen verdeeld. De jongste en de oudste. De jongste gingen als eerste over de stormbaan en de andere gingen ander spel spelen (Among Us, dat is een soort Wie is de Mol) zodat ze niet de hele tijd hoefde te wachten. Daarna was het dus andersom waar de jongste groep levend fortnite ging spelen. Sommige van de leiding (de leiding die voor het eerst mee waren op zomerkamp) gingen zelf ook over de stormbaan. De leiding werd dan wel extra vies gemaakt met onder andere boter, ketchup en hagelslag. De leiding van ons groepje de piraten, Tom en Remco waren ook de pineut.

“we doen het omdat het dit onze eerste jaar is op zomerkamp”

Na de stormbaan en iedereen een welverdiende douche had genomen gingen we macaroni eten met KAAS en tomatenketcup/curry

En nog als toetje vla/yoghurt En daarna dan natuurlijk de afwas.

Vanavond ons eerste kampvuur!

Groetjes!!

Corvee groep de piraten,

Mika, Fabienne, Hidde, Silvan, Vincent, Chiomy, Sil, Armana (en de beste leidingen die er zijn Tom, Remco en Siem.)  en dan natuurlijk ook de beste kids!

Dag 3, 16-08-2021

Gisteravond na het eten hebben we mastermind gedaan. Je moest kleuren zoeken op het terein. Onder elke kleur stond een letter, daarmee kon je een woord maken. Als je 7 woorden had, had je gewonnen. We hebben nog even bij het kampvuur gezeten, we mochten opblijven tot 10:00 uur!

De oudste kinderen werden rond 00:00 uur uit bed gehaald en gingen op dropping. Het was een barre tocht, we zijn wilde zwijnen tegengekomen en we waren laat terug, want de leiding plaagde ons door ons de verkeerde kant op te sturen.

Vanochtend hebben we tijdens het ontbijt Marit’s verjaardag gevierd. We hebben gezongen en polonaise gedaan, het was een groot feest. Toen gingen we een spel doen, dat was het virus letterspel, we moesten een zin maken met de letters die we vonden. De oplossing was: Pas op voor de enge wetenschapper. Sommige kregen post van mensen die thuis achter zijn gebleven, jullie kunnen nog steeds kaartjes sturen! Het adres is Kooiweg 8A, 8181 PB Heerde. We hebben vandaag ook eindelijk het kamplied gezongen! Die is heel erg leuk.

Na de lunch gingen we het stadsspel spelen in het centrum van Epe. De leiding was prachtig verkleed. We moesten de leiding tikken en dan een opdracht bij ze doen. Als dit goed ging kregen we een object en als we er genoeg hadden konden we Remco de sumoworstelaar verslaan.

Daarna hebben we zakken snoep en koek en chips gekocht in de winkel, we kunnen voorlopig weer even toe! Toen we terugkwamen hebben lekker vrij gespeeld en daarna gingen we lekker wraps eten, iedereen smulde erover! Tijdens het eten kwam er een vreemde oude man, dat bleek Rob uit de toekomst te zijn. Hij heeft ons verteld dat Forever Young na 2021 in de toekomst niet meer bestaat, omdat er een man was die dit liet verdwijnen. Hij zei dat we op zoek moeten naar een 6 cijferige code om de tijdmachine te slopen, dan zou alles weer goed komen. Als het gelukt is, doet Rob ergens een brief verstoppen dat het gelukt.

Vanavond gaan we een spelshow spelen!

Lieve groetjes, Lente, Imke, Phoebe, Vanity, Rafael, Michael, Melody en de alller aller alller alllllleeeeerleukste leiding Mark, Bas en Nikita <3<3

Dag 4, 17-08-2021

Nadat we klaar waren met de corvee taken waren de tafels in een grote kring gezet, dit was voor de spelshow. De spelshow deden we in onze corvee groepjes. Het eerste wat gedaan werd tijdens de spelshow, waren wedstrijdjes tussen de leiding. Er werden twee leidingen tegen elkaar uitgedaagd en wij als groepjes moesten gokken wie er zou winnen, als je de juiste leiding had gekozen kreeg je een punt voor je team. Nadat de leidingen het tegen elkaar hadden opgenomen, waren wij aan de beurt. We kregen allemaal een nummertje en deze nummers moesten het tegen elkaar opnemen in wedstrijdjes met eten. Dit vonden we allemaal erg leuk! Hierna deden we een quiz, ‘ken je leiding’. Er werden allemaal vragen gesteld over de leiding en wij moesten het juiste antwoord opschrijven. De vragen werden uiteindelijk gecontroleerd en alle punten van alle rondes werden bij elkaar opgeteld, de einstand was een gedeelde eerste plek met een ander team. We waren allemaal erg moe en gingen lekker naar bed.

Vanochtend werden we wakker gemaakt met hele harde muziek. We gingen uit bed, maakten ons klaar voor het ontbijt en gingen lekker eten. Tijdens het ontbijt moesten we ook ons eigen lunchpakketje maken omdat we een uitje hadden. We gingen naaaaarrrr…… DE APENHEUL!!!! We zijn met alle auto’s richting de Apenheul gereden en mochten vrijwel gelijk naar binnen. We hebben natuurlijk heel veel verschillende apen gezien, maar er waren ook nog vogels, schildpadden en bij de plekken waar de eet tentjes stonden liepen heel veel eenden. Daniela was bij het gorilla’s voeren geweest, dat was leuk om te zien! De weer app had aangegeven dat het de hele dag heel slecht weer zou worden, maar eigenlijk viel het best wel mee. Totdat we terug gingen naar het kampgebouw, toen werd het steeds slechter.

Terug bij het kampgebouw konden we bijna gelijk aan tafel, we aten deze keer binnen omdat het weer zo slecht was. We hadden pasta pesto gegeten en bijna iedereen vond het lekker, de pan was schoonleeg.

Lieve groetjes de leukste corveegroep: de Dolfijnen

(Daniela, Kyara, Viona, Amara, Mark, Rosematie en Steven en de leukste leiding, Rob, Ruben en Maureen)

Dag 5, 18-08-2021

Na het corvee hadden we even vrije tijd, sommige gingen alvast oefenen voor de bonte avond. Rond 21:00 werden we naar de kampvuurkuil geroepen want er was weer een kampvuur. Tijdens het kampvuur was er ook een spooktocht, zo gingen er steeds groepjes de spooktocht door terwijl de rest lekker bij het kampvuur zat. Degene die het eng vonden of niet durfde mochten als eerst die werden dan het minste bang gemaakt.
De echte durfals gingen als laatste maar kwamen lachend terug. Na de spooktocht mocht je naar bed of mocht je nog even blijven zitten.

De volgende morgen was de leiding nogal mopperig. Alle leiding was namelijk hun Forever Young kleding kwijt en dacht dat wij (de kinderen) deze hadden verstopt. Maar tijdens het ontbijt was daar opeens opa Rob van uit de toekomst! Hij legde uit dat Forever Young in de toekomst zou verdwijnen en dat beetje bij beetje spullen zouden gaan verdwijnen (zoals de truien). Hij vertelde ook dat we Forever Young nog kunnen redden door de juiste code in te voeren bij de tijdmachine. Na het corvee was het tijd om te knutselen. Er was 1 grote knutsel, een labyrint maken van karton en rietjes. Iedereen was lekker bezig en als je klaar was mocht je ook nog iets gaan maken van ijsstokjes zoals een pennenbakje. Als de dat niet wilde mocht je ook nog buiten gaan mozaieken.
De leiding had een groot bord uitgezaagd met daarop het Forever Young logo. Wij mochten meehelpen door het bord te moazieken. Het duurde wel even maar het resultaat is super mooi geworden.

Na het knustelen gingen we levend risk spelen. Hierbij kon je landen veroveren door elkaar uit te dagen met mini-games zoals mikado, en tegen elkaar sprinten.

Daarna was het alweer tijd voor het avondeten.
Dit keer waren alle tafels bedekt met een vuilniszakken zodat we daarop patat konden eten zonder bord. Alle sauzen werden ook op de zakken gesmeerd. Zo hoefde we geen afwas te doen, hoewel…
er brak een voedselgevecht uit waardoor sommige leiding onder de saus zaten en overal lag patat. Het was wel erg grappig.

Straks is het tijd voor de bonte avond!

Lieve groetjes de aller leukste corveegroep: de Zeesterren

(Elin, Nikky, Feline, Mirthe, Hessel, Krijn en Jennifer en de leukste leiding, Marloes & Madelon)

Dag 6, 19-08-2021

Zoals ieder jaar schrijven wij (de leiding) het laatste stukje van het logboek. De bonte avond was geweldig! Er waren verschillende optredens zoals een voetbalshow van Robin maar er was ook dans en zang (van jong tot oud).
We hadden de binnenzaal prachtig versierd met een hoop verlichting maar ook met leuke versiersels koppelend aan het thema (onderwaterwereld).

De volgende dag staan wij altijd extra vroeg op zodat wij onze eigen slaapspullen al kunnen opruimen. Daarna was het tijd om de kinderen wakker te maken. Het inpakken van de spullen ging weer vlotjes maar sommige kinderen hadden wel moeite om alles weer netjes ingepakt te krijgen, maar hey daar heb je leiding voor ;). Terwijl de leiding nog de laatste spullen in de vrachtwagen aan inladen waren gingen de kinderen het spel zonder materialen spelen (denk aan diverse tik en ren spelletjes) Na dit spel was het dan tijd om het kampterrein te verlaten en om met de auto’s naar het zwembad te gaan. Gelukkig was het zwembad dichtbij en konden we snel een duik nemen. Na een frisse duik in het zwembad was het tijd om in de bus te stappen. Die stond inmiddels keurig op de parkeerplaats op ons te wachten. Niet veel leiding was er in de bus omdat de bus niet groot genoeg was voor ons allemaal! Daarom waren er veel leiding met de auto, niet alleen voor heen en terug naar Wognum. Ook om iedereen naar de stad (Epe) en Apenheul te vervoeren. Want daar hadden we geen bus voor.

Eenmaal aangekomen in Wognum stonden alle ouders de bus al op te wachten.

Nog even een afsluitwoordje, de kampdans en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Natuurlijk met een mooie groepsfoto van in de kampvuurkuil en de knutsels.

De eerste 2 dagen van het kamp waren heerlijk warm daarna werd het wel wat meer bewolkt maar kon de jas vaak uitblijven.
Wonderbaarlijk was dit jaar de regen, het viel vaak op momenten dat we er niet veel hinder door hadden. De enige natte dag was in Apenheul maar daar stonden genoeg bomen en plekjes om te schuilen en we hadden natuurlijk regenpakken mee.

Tot slot was het weer een super kamp en hebben wij in ieder geval onwijs genoten. Natuurlijk hebben we ook een traantje weg gepinkt om de oudste meiden die voor het laatst mee mochten op Zomerkamp en eigenlijk ook afscheid namen van Forever Young. Daarnaast hebben we ook afscheid genomen 2 leiding: Ruben en Jolijn. Zij hebben aangegeven te gaan stoppen bij Forever Young. Natuurlijk gaat de leiding dit nog een keer gezamelijk afsluiten maar dit was voor hun de laatste keer als leiding.

 

Einde

Hiermee is dit logboek aan het einde gekomen.

Kinderen jullie waren geweldig! De leiding heeft zeker van jullie aanwezigheid genoten en zien jullie graag terug op de draaiavonden en het volgend zomerkamp in 2022!

Ook een bedankje voor degene die de vrachtwagen hebben uitgeladen. Dit waarderen wij zeer!

Tot de volgende keer!

Liefs

De leiding.

Marit, Rens, Britny, Anouk, Bas, Demi, Dylan (Wim), Eline Sophie, Joeri, Jolijn, Madelon, Mark, Marloes, Maureen, Nick, Nikita, Remco, Rob, Robyn, Ruben, Siem, Tanja en Tom