Logboek 2019

Zaterdag 17-08-2019

Zomerkamp 2019 is begonnen!

Dag allemaal, hierbij het eerste logboek vanuit het nog natte Bussum! Het regent niet meer maar het bos is nog goed nat. Vanochtend begon de dag nog miezerig met een vrachtwagen die nog niet was weggereden. De leiding was nog druk bezig om alle spullen en fietsen in de vrachtwagen te krijgen.
Gelukkig viel de vertraging mee en kon de pret beginnen in de bus!
Het was een dolle boel met veel zang met onder andere liedjes van de musical van school, maar ook wat kattengejank (lees vals) voorin in de bus. Leiding Marloes had vooral de microfoon in haar hand, die zong dan ook het hardst mee.
Eenmaal aangekomen was het gelukkig droog en moest de vrachtwagen nog een moeilijke bocht maken om op het kampterrein te komen.
Toen de vrachtwagen goed stond konden we snel uitladen. Rondom het gebouw hingen er posters van 2 boeven die vermist zijn.
We willen graag de boeven helpen vangen dus hebben we het nummer dat op de poster stond gebeld.
We zagen ook bomen met afzetlint eromheen. Dat zijn dus de bomen waar de processierups in zit.
Gelukkig zijn er al 3 weken geen klachten meer maar we moeten alsnog niet aan deze bomen zitten.
De leiding heeft goed uitgelegd waarom dit is en wat we vooral niet moeten doen.
Bij in het gebouw moesten we natuurlijk nog even onze slaapplek vinden en onze bedden opmaken. Bedden opmaken ging goed ondanks het lekke luchtbed van Lars. 2 andere hadden ook nog een lek luchtbed, maar de leiding had gelukkig reserve luchtbedden.
Toen we klaar waren werden de regels van het kamp, het moordspel (onderling spel met kaartjes), kampdans en het kamplied werd voor het eerst gezongen.


Vieze handenspel, ook al werd je niet vies met je handen.
Het was een moeilijk spel waarbij je Post its moest plakken op andere kinderen. Het was dan ook een lange uitleg van Jetske.
Het spel werd jammer genoeg al vroeg gestopt omdat er een bang hert midden in het speelveld liep, bovendien regende het ook.

Daarna even gechillt en gekeet. Tijdens het chillen kwamen er 2 politieagenten aan die vroegen of we zeker weten of wilde meehelpen. Dat werd zeker op prijs gesteld. De boeven hebben museum stukken gestolen. De politie vroeg daarom aan ons of wij goed een oogje in het zeil wilde houden. Morgen of overmorgen komen de museumdirecteuren.
Daarna was het alweer tijd voor het avondeten. Met op het menu Tomaten Kippensoep, Komkommer, Knakworst, broodjes met kruidenboter. Cris probeerde heel snel zijn broodje op te eten, waardoor veel kinderen moesten lachen.

Dit was voor nu, straks beginnen we met het avondspel.

Groetjes uit Bussum!

Van de Nachtwachters.
Emma, Isa V, Lente, Stijn, Maud, Rifka, Kyara, Joeri en Jolijn

Zondag 18-08-2019

Gisteravond hebben we een puzzelspel gespeeld waarbij er 2 puzzels waren verstopt over het hele terrein.

Nadat we eindelijk de puzzelstukjes hadden gevonden konden we de vraag beantwoorden (die stond op de puzzel).
De vraag was: Wanneer je alle leeftijden van de leiding van Forever Young Wognum bij elkaar opteld, hoe oud zijn deze dan bij elkaar?
Het antwoord was 358.

Het duurde even maar uiteindelijk zat een groepje dichter bij het antwoord dan het andere groepje.

De volgende dag

Na een korte nacht met halve oogjes stonden we op om 8.00 uur op met heerlijke muziek van Jan Smit. Nadat we met tegenzin opstonden gingen we lekker ontbijten. Maar om ons meer wakker te maken gingen we samen het kamplied zingen. Nadat we onze stem hadden opgewarmd gingen we kaarten maken voor het thuisfront. Hard aan de gang om de kaarten zo mooi mogelijk te maken. Niet iedereen had postzegels meegenomen maar gelukkig had de leiding genoeg postzegels mee. Als we klaar waren met kaarten maken mochten we buiten spelen en speelde we spellen zoals Hollandse leeuwen, voetballen en drie is teveel spelen. Nadat we onze monden hadden gevoed (zoals Max die wel 5 broodjes op kon na al die spellen) gingen we tegen elkaar strijden in teams. De onderdelen waar we het tegen elkaar moesten opnemen zijn stambomen doorgeven, behendig touw spel, een estafette, de bus van Rob trekken met en touw en om de competitie af te sluiten deden we mega bunker trefbal, dat was super leuk.�? Na even bijkomen met een lekker limo mochten we van de leiding even vrij spelen. Om de middag af te sluiten gingen we het veehandel spelen. Daar moesten we koeien verhandelen en zoveel mogelijk koeien verkopen. Zoals Dieuwertje had er al 9 verkocht, wat een prestatie. Na een intensieve dag gingen we nasi als avondeten eten. Bovenal hebben we een mooie en droge dag gehad vandaag!

Groetjes De Melkmeisjes!!!

Samar, Max, Vincent, Zjee, Dieuwertje, Amara, Jurre, Rosamerie, Madelon en Marloes.?

 

Maandag 19-08-2019

Logboek ‘Het meisje met de parel’

Gisteravond hebben wij een spelshow gedaan, bij het eerste spel moesten wij zo snel mogelijk door de lasers (touwen) zonder deze te raken. Als tweede spel moesten wij een chocolade zoen race doen, het was een estafette waarbij we een parcour moesten afleggen om uiteindelijk zo snel mogelijk een chocolade zoen te kunnen eten. Bij het derde spel moest je door middel van neusverven vakjes van een schilderij inkleuren, hierdoor zat ons hele gezicht onder de verf. Als laatste kregen we een 10 vragen quiz over de leidingen en het kamp.

Toen gingen we naar bed omdat we allemaal vroeg moesten slapen. We zouden vandaag een uitje hebben en moesten daarom fit zijn. Om 12 uur werden de kinderen van groep 7 en ouder opeens wakker gemaakt omdat we op dropping gingen. We werden samen met een paar leiding ergens in een bos gedropt en moesten de weg naar huis terug vinden. De begeleiders waren niet zo lief omdat ze de hele tijd de verkeerde kant op liepen. Uiteindelijk hebben we de toch de weg terug kunnen vinden en waren we allemaal weer veilig bij het kampgebouw. Daarna hebben we heerlijk geslapen.

De volgende dag.

Door de dropping mochten we iets langer blijven liggen. Na het ontbijt gingen we erop uit! We gingen namelijk naar Oud Valkeveen. Oud Valkeveen is een hele grote speeltuin. We zijn in de achtbaan geweest, we hebben trampoline gesprongen, bootje gevaren, in de vrije val gezeten, de vliegende schuit en er was ook even tijd om te relaxen in de zon.�? Jammer genoeg waren er wel veel wespen die steeds op onze eten en drink afkwamen. Het weer was vandaag ondanks een heel klein beetje regen was het weer vandaag heerlijk. Als avond eten kregen we pasta pesto, dit was erg lekker. Vanavond gaan we weer lekker keten.

 

Groetjes van de pareltjes van het meisje!!!!
We hebben het hier super leuk!

Nienke, Gwen, Yvette, Seamus, Rafael, Jessey, Joris, Jetske en Gijs

Dinsdag 20-08-2019

Dinsdag 20-08

Dinsdag 20 augustus

Maandagavond na corvee gingen we een quiz over alle leiding doen. toen we klaar waren met het spel gingen we naar de kampvuurkuil.
daar werden we in onze corvee groepjes gedeeld en gingen we een greppeltocht lopen in het bos.
Er was een pad met lichtstaafjes neer gezet die we moesten volgen.
De bedoeling was dat we zo min mogelijk gespot werden door de spotters.
Als je klaar was met de greppeltocht kreeg je ontbijtkoek met warme chocomel.
Eigenlijk zouden we nog broodjes en marshmallows roosteren, maar het was al laat en iedereen was moe. Dus gingen we naar bed.

In de ochtend werden we weer vroeg wakker gemaakt. Toen gingen we ontbijten. Na het ontbijt en de corvee gingen we het gekleurde sokkenspel doen.�? je moest de goede leiding met de goede kleur sok vinden. Er waren ook tikkers die kaartjes afpakte. Na de lunch gingen we naar Bussum centrum. Daar gingen we een soort van vossenjacht doen genaamd de 6 koppige eenhoorn. Dit is bedacht door de brugpiepers van Forever Young.
Daarna gingen we eten en drinken kopen om te snoepen in de slaapzaal. Want alles was alweer op natuurlijk.
oen we terug waren bij het kampgebouw gingen we wraps eten. Dit was erg lekker. Daarna deden we corvee en gingen we dit schrijven.

Toekomst: Femke hoop dat we morgen stormbaan gaan doen en Imke niet. En ze hopen dat we gaan zwemmen.

Groetjes
De Picasso’s

Daniël, Jaydan, Fabian, Femke, Imke, Puck, Michael, Rob en Timo

 

Woensdag 21-08-2019

Gisteravond hebben wij het vlaggenrebus spel gespeeld. We moesten bij dit spel samen met ons corvee groepje vlaggen zoeken, de rebus oplossen en uiteindelijk een puzzel maken. Wij vonden dit een erg leuk spel! (we zagen ook een super grote sprinkhaan)

Na het spelletje zijn we weer naar het kamp gebouw gegaan en daar hebben we wat limonade gedronken met ontbijtkoek. We mochten ook nog eventjes lekker onze energie eruit dansen. De leidingen hebben ook lekker mee gedanst, maar die dansten natuurlijk het slechtst.

Vanmorgen werden wij zoals elke dag weer wakker gemaakt met keiharde muziek. Wij hebben ons aangekleed en zijn toen aan tafel gaan zitten om lekker te ontbijten. Na de corvee gingen we beginnen met het doe-circuit. We hebben gave potten gemozaïekt en we hebben geknutseld met karton. Toen we klaar waren met het doe-circuit kwam de leiding binnen en die vertelden ons dat we onze oude kleding aan moesten trekken.
We kwamen er snel genoeg achter waar die oude kleren voor nodig waren, want er stond namelijk een obstakel run op ons te wachten. Gelukkig werden wij gespaard in tegenstelling tot de nieuwe leidingen, zij moesten rollen en kruipen door de saus en de etensresten van de kampweek. We waren allemaal zo vies dat we moesten douchen.
Toen iedereen schoon en wel was, hadden we natuurlijk allemaal honger. Van het tafeldekken kwam niet veel terecht, dus alle patat en saus ging op tafel (wel op vuilniszakken natuurlijk). Toen wij klaar waren met eten kwamen de boeven ineens aanrennen. Ze hebben een aantal zakken patat gestolen, waar gelukkig niet zoveel patat meer inzat. Timo en Gijs kregen ruzie, omdat Gijs het hek niet had dicht gedaan. Opeens begon Gijs met het gooien van patat naar Timo en dit leidde tot een enorm voedselgevecht. En net als vorig jaar, werd onze lieve Seamus weer over de tafel vol met saus gesleept. (Seamus moest dus weer douchen).
Na het voedsel gevecht zijn we weer allemaal aan onze corvee taken begonnen en nu gaat iedereen zich voorbereiden op de bonte avond.

Groetjes,
De Mona Lisa’s
Daniela, Ruben, Sem, Luc, Thom, Laura, Chris, Siem, Britny en Maureen

 

Donderdag 30-08-2019

En toen was het alweer de laatste dag. De leiding was al vroeg op ondanks dat ze nog een tent in de nacht hadden afgebroken omdat tijd te besparen. Het inpakken van de spullen ging voorspoedig maar sommige kinderen hadden wel moeite om alles weer netjes ingepakt te krijgen. Terwijl de leiding nog de vrachtwagen aan het inladen waren gingen de kinderen het spel zonder materialen spelen. Na dit spel was het dan tijd om het kampterrein te verlaten en fietsend naar het zwembad te gaan. Gelukkig was het zwembad dichtbij en konden we snel een duik nemen. Ondertussen stond de vrachtwagen bij het zwembad om de fietsen mee te nemen naar Wognum. Na een lekkere duik in het zwembad was het tijd om in de bus te stappen. Die stond inmiddels keurig op de parkeerplaats op ons te wachten. Veel kinderen en leiding deden even een dutje voordat we in Wognum aankwamen. Toen we aankwamen stonden alle ouders ons al op te wachten.

Nog even het kamplied, de kampdans en een woordje van de leiding gedaan en toen was het dan echt tijd om naar huis te gaan. Natuurlijk met een foto en de knutsels als herinnering van een kamp dat regenachtig begon maar stralend met veel zon werd afgesloten.
Het was een geweldig kamp en de leiding kijkt nu alweer uit naar volgend jaar.

 

The End

Hiermee is dit logboek aan het einde gekomen.

Kinderen onwijs bedankt, de leiding heeft zeker van jullie aanwezigheid genoten en zien jullie graag terug op de draaiavonden en het volgend zomerkamp in 2020!

Ook een bedankje voor degene die de vrachtwagen hebben uitgeladen.
Het was heerlijk om aan bij het Pius te arriveren zonder dat we nog de vrachtwagen hoefde te legen. Tot de volgend keer!

Liefs

De leiding.

Marit, Sharon, Rens, Bas, Britny, Demi, Dylan (wim), Gijs, Jetske, Joeri, Jolijn, Madelon, Marloes, Maureen, Nikita, Rob, Siem en Timo