Logboek 2018

Zaterdag 25-08-2018

Toen we bij het forever young gebouw waren mochten we zelf weten in welke auto we gingen. Hard toeterend zwaaide we de ouders uit. We moesten ongeveer een uurtje rijden naar het kampterrein. Op het kampterrein gingen we met z’n alle de vrachtwagen uitladen. Dit moesten we heel snel doen, want het ging regenen. Toen we allemaal onze tas hadden gingen we de bedden opmaken. En daarna was het tijd om de ouders uit te zwaaien die hadden gereden. Toen de ouders allemaal naar huis waren gingen we eten, want iedereen had heel veel honger door het harde werken. Maar tijdens het eten kwam er een rare man ons terrein afzetten met lint. Hij wilde een winkelcentrum bouwen. Hier waren wij het natuurlijk niet mee eens, want wij zijn hier op kamp en wisten niks van de bouw. Hij zou later terugkomen met zijn baas.

In de tussentijd zijn we begonnen met het moordspel. Hierbij heeft iedereen een kaartje met een naam en een voorwerp. Je moet diegene op je kaartje vermoorden met dat voorwerp door het tegen diegene te zeggen, maar niemand mag dat zien of horen. Als je iemand hebt vermoord krijg je het kaartje van diegene ook. Het spel duurt het hele kamp.

Daarna kwam de gekke man Eddie met zijn baas Claire van Veen. Ze wilden een kind hebben als zakenpartner. In ruil hiervoor mogen wij het hele kamp hier blijven. Om de juiste zakenpartner te vinden hebben we het handelspel gedaan. Helaas ging het heel hard regenen en onweren en moesten we snel naar het gebouw om droge kleren aan te trekken.
Toen iedereen weer lekker droge kleren aan had, gingen we eten. We aten soep met stokbrood, komkommer en broodjes knakworst. En nu hebben we het logboek geschreven.

Na de corvee kregen wij allemaal even tijd om zelf te beslissen wat we wilde gaan doen, de meeste hebben gezellig met elkaar gekletst. Toen gingen we een boswandeling maken, veel kinderen hadden regenpakken aangedaan voor de zekerheid. Tijdens de wandeling kwamen we 2 boswachters tegen, de boswachters vertelde over de ideeën van Claire van Veen en vroegen ons of wij wisten hoe wij de bouw konden stoppen, maar wij hadden nog niet hele goede ideeën. Daarna zijn wij verder gelopen naar het gebouw omdat het donker werd. Toen we aankwamen hebben we het kamplied gezongen, ontbijtkoek gegeten en limonade gedronken. Daarna gingen we tandenpoetsen en hebben we de hele avond gekletst en sommige zelfs de hele nacht gezellig gezeten met elkaar en spelletjes gedaan. Iedereen heeft heel veel snoepjes en chipies gegeten.

Zondag 26-08-2018

We werden vanmorgen wakker omdat iedereen al aan het kletsen was, omdat we zo vroeg wakker waren hebben we heel lang met elkaar gekletst. De kinderen die tafel moesten dekken hebben dat ondertussen gedaan. Daarna hebben we gezellig met z’n alle buiten ontbeten. Na het opruimen en de corvee gingen we kaarten maken voor familie/ vrienden. We hebben in totaal 97 kaarten gemaakt! Als je klaar was met kaarten maken mocht je een ander spel gaan doen, dit spel heette spons, vuur en water.

Na het kaarten maken kwam de burgermeester en de boswachters. De burgermeester vertelde dat de bouw alleen gestopt kon worden als er een zeldzaam en beschermt dier in het gebied leeft. De boswachters vertelde over de grobbel en lieten een filmpje zien waar de schaduw van het dier te zien was. De burgermeester vond het maar onzin en wilde meer bewijs hebben. Dus moesten we goed opletten of we de grobbel tegenkwamen en of hij onze snoepjes niet op at. Sommige kinderen hebben nog gezocht naar de grobbel. Daarna hebben we geluncht.

Na de lunch en de corvee hadden we vrije tijd en werd er bekendgemaakt dat we stormbaan gingen doen, dus moesten wij ons omkleden. De stormbaan bestond uit verschillende onderdelen, namelijk: door banden rennen, over touw lopen, tussen een zeil door waar allemaal vla, melk en knakworsten tussen lagen, door een touwlader en als laatste onder het legernet door. Iedereen was heel erg vies en we gingen allemaal lekker douchen. Als afsluiter gingen alle leiding die voor het eerst op kamp mee waren ook de stormbaan afleggen, deze was toen nog viezer gemaakt. Daarna gingen we met z’n alle lekker buitenspelen totdat het eten klaar was. We hebben lekker nasi gegeten met kroepoek en saté saus , na het eten kreeg iedereen 2 toetjes. Toen hebben we onze bordjes afgewassen en gingen we het logboek schrijven. Bedankt voor het lezen van deze dag uit het logbook.

Groetjes de Yeti krabben (Emma K, Elin, Karlijn, Ilse, Seamus, Isa H, Stan, Bas en Gijs)

Maandag 27-08-2018

Gisteravond werden we plotseling rond 12 uur ’s nachts wakker gemaakt. We dachten dat we gewoon gingen slapen maar de oudere kinderen gingen de dropping doen! We werden geblinddoekt en moesten ongeveer een kwartiertje rijden naar een onbekende plek. Toen we aankwamen werden we in een polonaise naar de startplek gestuurd. Toen we daar waren gingen de chauffeurs snel weg. De dropping was heel spannend omdat er ook nog eens eng verhaal wat verzonnen leek. Tijdens de dropping werden we gebeld door Marit dat er twee gekken het bos waren ingerend vlakbij ons kampgebouw. Marit vertelde dat ze vlakbij een paddenstoel (wegwijsbord) waren. Toen moesten we een stukje teruglopen naar we vandaan kwamen. Toen we bijna terug waren werden we achtervolgd door de 2 gekken. Bart was goed verkleed samen met Rob het leek heel echt.

Vanmorgen werden we weer vroeg wakker gemaakt, na het ontbijt gingen we het gemeentereinigingspel spelen. De bedoeling van het spel was om bij verschillende posten verf op je arm te verzamelen. Als je alle verf op je arm had kon je een punt halen. Maar er waren ook tikkers die de verf van je arm gingen weghalen, dan moest je weer helemaal opnieuw beginnen. Na een snelle lunch gingen we ons klaarmaken om naar de stad Laren te gaan. 2 aan 2 op die fiets gingen we met de hele groep naar de stad. In de stad gingen we Vossenjacht spelen. 11 leiding waren verkleed als iemand uit een land. Je moest de leiding zoeken en moest je vervolgens vragen beantwoorden over dat land. Als je alle vragen goed had kreeg je een letter en moest je de volgende leiding zoeken. Maar er waren ook dieven die je konden tikken en dan moest je een letter inleveren. Hierdoor moest je de letter die je kwijt was weer opnieuw zien te vinden. Met alle letters kon je een woord maken namelijk: (DIERENBENDE) en ons groepje de Blobvissen hadden gewonnen!!!!! Na het spel gingen we een groepsfoto maken en naar de supermarkt om snoep, chips, kauwgom, donuts, chocola, koekjes en nog veel meer kopen. Toen we terugkwamen was de Grobbel langs geweest. De kamers van de meiden waren overhoop gehaald en overal lagen stukjes snoep, de Grobbel houd namelijk van snoepjes. Het was een bende geworden. Net hebben we doperwten met worteltjes, gebakken aardappeltjes en vissticks gegeten. De leiding vond het lekker maar de kinderen hadden misschien wel iets te veel gesnoept. Het was een hele leuke dag, groetjes thuis!

Liefs van de Blobvissen (Fabienne, Sem, Mariska, Imke, Luc, Thom, Joeri, Siem, en Jolijn!

Dinsdag 28-08-2018

Dinsdag 28-08
Gisteravond hebben wij een spooktocht gelopen. We vonden dit super leuk maar het was wel een beetje spannend omdat de spoken goed geschminkt waren en het natuurlijk donker was. Vanochtend werden wij wakker gemaakt door Marit vervolgens gingen wij ontbijten en we moesten extra broodjes smeren omdat we ’s middags niet thuis zouden zijn want we zouden naar oud valkeveen gaan. We vonden het daar super leuk omdat er veel verschillende dingen waren en voor ieder wat het leukste vonden we de grote zweef en de ooiegevaar daar zijn we dan ook super vaak in geweest. We zijn daar op de fiets geweest en dat duurde erg lang maar het ging wel goed want er is niemand gevallen en Rob en Timo zorgde er elke keer voor dat we veilig over konden steken.

Toen we bij het gebouw aan kwamen was de kookploeg al bijna klaar met eten koken, we hadden vandaag pasta salade met tomaatjes en komkommer en als toetje vanille vla die net als de pasta erg in trek viel bij de kinderen (en leiding)
Toen gingen wij weer onze bordjes afwassen en met het logboek beginnen
Straks gaan we nog een spel doen maar we weten nog niet wat en daarna gaan we lekker op onze bedden liggen, chips, snoep en koekjes eten en lekker praten met elkaar tot het al weer bijna licht word
Dit was het logboek groetjes de kraaghagedissen: Maaike, Jetske, Lente, Joy-ann, Rifka, Jessey Kyara en Elize]

Woensdag 29-08-2018

Gisteravond na de corvee gingen we naar het bos toe om de grobbel te vangen. Een paar kinderen vonden het een beetje eng in het donker, maar de boswachters hebben de grobbel gevangen met ons snoep. Toen gingen we terug naar het kamp en hebben we afgesproken morgen een foto te maken van de grobbel voor de zakenvrouw. Ook hebben we het smeerkezen spel gedaan. Er was een spelletje waarbij 2 mensen geblinddoekt werden, dit waren bij ons Puck en Yvette (en Puck en Cheyenne het 2e rondje). Yvette en Cheyenne moesten Puck proberen vla te voeren. We zijn eerste geworden met dit spelletje (en Puck was heel vies).

Vanochtend werden we wakker gemaakt met het liedje “hakken en zagen” en met pannen. Daarna gingen we ontbijten. Na het ontbijt gingen we 6 kamp doen, dit idee was een heel klein beetje gestolen van kermis Wadway. We begonnen met spijker slaan, daarna hebben we een spel gedaan waarbij we met zo min mogelijk voeten naar de overkant moesten komen. We zijn met een groepje van 7 op 3 voeten naar de overkant gekomen. Daarna gingen we ski lopen en dat ging heel erg snel, we hebben in 20 seconden 10 meter gelopen, bij dit spel zijn we ook 1e geworden. Toen hebben we even wat gedronken en daarna gingen we door met schoenen grabbelen, water estafette en een quiz (bij de quiz waren we ook weer eerste :)). Na de 6 kamp gingen we middageten. Toen gingen we dansen en het kamplied zingen, maar toen we net zouden beginnen, belden de boswachters. Toen zijn we naar het bos geweest om de grobbel op de foto te nemen zodat er geen winkelcentrum komt. Toen het bewijsmateriaal binnen was, gingen we weer terug naar het kampgebouw. Toen gingen we even chillen in de kamer terwijl de leiding het doe-circuit aan het klaar zetten was. We hebben 4 knutselwerkjes gemaakt; de eerste was een timmerwerkje met spijkers en wol, de tweede was een vliegtuig van een wc-rolletje, de derde was een gitaar en de vierde was een schilderwerk. Het was heel erg leuk!

Hierna ging iedereen nog even oefenen voor de bonte avond, terwijl de leiding genoot van een kopje koffie en thee. Hierna was het tijd voor het avondeten. We hebben patatjes en een snack gegeten. Het was heel lekker. Na het eten was er een voedselgevecht in de regen. Nu zijn we het logboek aan het schrijven en straks hebben we nog de bonteavond. Deze moesten we binnen doen in het meiden gebouw omdat het flink regende. De leiding had de kamer helemaal versierd met leuke lichtgevende ballonnen en slingers. Er waren veel verschillende acts. Zo waren er dans acts, werden er grappen verteld, maar was er ook een toneelstukje waarbij de leiding werd nagedaan. Ze hadden zelfs de paarse truien aan van de leiding. De leiding vond het prachtig! Aan het einde van de avond zong de leiding nog een afscheidslied op het liedje: When You Love Someone van James TW. Het was een mooie afsluiter van een prachtige avond. Het was weer een leuke dag!|

Liefs van de Witgezichtsaki’s 
Puck, Laura, Yvette, Cheyenne, Wout, Iris, Madelon, Nick en Bart

 

Donderdag 30-08-2018

Alweer de laatste dag wat ging het snel! In de ochtend vroeg opstaan om alles weer in te pakken, schoon te maken en natuurlijk om de vrachtwagen in te laden. Dat ging heel goed en de kinderen hielpen elkaar om zo lekker snel klaar te zijn. Tijdens het ontbijt kwam de rijke zakenvrouw Claire en de burgemeester ineens langs. Claire vertelde dat het de bouw doorging maar wij vertelde dat we bewijsmateriaal hadden gevonden dat er echt een zeldzaam dier in de bossen van Laren leeft genaamd Grobbel. We lieten de foto aan de burgermeester zien en hij was overtuigd. De bouw moest niet doorgaan. Mopperend liep de rijke zakenvrouw weg. De burgermeester bedankte de kinderen voor hun hulp en ging ook weg. Het bos was gered! Rond half 12 gingen we op de fiets naar het zwembad. Eenmaal aangekomen stond de vrachtwagen daar zodat we onze fietsen in de vrachtwagen mee konden. Na een heerlijke verfrissende duik in het zwembad stonden we rond half 4 weer buiten om te wachten op de extra chauffeurs die helemaal uit Wognum kwamen om ons op te halen uit Laren. Onderweg gingen sommige nog even lekker een dutje doen. Alle auto’s reden eerst naar de Mc Donalds. Niet om te eten maar om te verzamelen zodat we allemaal tegelijkertijd zouden aankomen bij het clubgebouw. Toeterend kwamen we aan en ouders waren blij om ons weer te zien. Toen we uitgestapt waren nog even de kampdans en het kamplied gezongen en toen lekker naar huis met een mooie foto als herinnering van een prachtig kamp.

The End

Hiermee is dit logboek aan het einde gekomen.
Kinderen onwijs bedankt, de leiding heeft zeker van jullie aanwezigheid genoten en zien jullie graag terug op de draaiavonden en het volgend zomerkamp in 2019!

Chauffeurs bedankt voor het brengen en halen van de kinderen! Ook de de mensen die de vrachtwagen hebben uitgeladen bedankt! Het was heerlijk om aan bij het Pius te arriveren zonder dat we nog de vrachtwagen hoefde te legen. Tot de volgend keer!
Liefs

De leiding.
Marit, Sharon, Dylan, Rob, Bart, Jetske, Joeri, Timo, Rens, Britny, Bas, Siem, Maaike, Jolijn, Madelon, Gijs en Nick